Schippers

Vacature ervaren, stressbestendige Schippers.

Maja Stuwadoors is op zoek naar ervaren, stressbestendige Schippers.

Functieomschrijving

Efficiënt ondersteunen van het laad-en losproces van schepen door het verplaatsen van het toegewezen kraanponton, al dan niet in combinatie met weegtoren, zodanig dat wordt voldaan aan de voorschriften op het gebied van veiligheid en milieu. Hiertoe o.m:

  • efficiënt, effectief en veilig verplaatsen van het kraanponton van en naar laad- en losplaatsen (open water) en kades ten behoeve van het laden en lossen van lading van schepen van/naar lichters.
  • manoeuvreren met kraanponton met in acht neming van de nautische voorschriften, geven van aanwijzingen aan overige bemanningsleden bij aan- en afmeren
  • doorgeven van klachten en storingen aan de voorzieningen, de hulpmiddelen en gereedschappen aan de technische dienst
  • bestellen van olie- en smeermiddelen en benodigde onderdelen via de technische dienst
  • op de juiste wijze plegen van onderhoud, schoonmaken, smeren en repareren van motoren, generatoren op kraanponton met bijbehorende installaties en assisteren van monteurs bij reparaties aan kraanponton
  • assisteren bij voorkomende werkzaamheden op het toegewezen kraanschip
  • besturen van de vlet tijdens werkzaamheden op open water ten behoeve van ophalen/wegbrengen van personeel, bezoekers, materialen e.d.
  • in acht nemen van de geldende veiligheidsvoorschriften en werk- en gebruiksinstructies en toezien hierop ten aanzien van overige bemanningsleden en derden. Zorgvuldig behandelen van de eigen persoonlijke beschermingsmiddelen. Signaleren van afwijkingen en bespreken hiervan met collega’s en leidinggevenden.
Functie-eisen

Je bent in het bezit van een MBO werk- en denkniveau. Je bent stressbestendig, samenwerkingsgericht en kunt anticiperen op onverwachte situaties. Daarnaast heb je minimaal drie jaar ervaring in de functie van schipper en ben je in het bezit van Groot Vaarbewijs A en B.

SOLLICITEREN:

Stuur uw sollicitatie met CV naar vacature@majastuwadoors.nl

– CV in eigen opmaak (incl. duidelijke omschrijving van de uitgevoerde werkzaamheden)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.