OPSLAG

Elk materiaal zijn specifieke opslag

De juiste opslagfaciliteiten voor elke type product of materiaal zijn essentieel: om kwaliteit te behouden en veiligheid te waarborgen. Dit geldt voor de opslag van kunstmest, mineralen, agroproducten en biomassa.

Loodsen

Maja beschikt over een loods voor opslag van bulk en/of break bulk, met in totaal 10 compartimenten van 750 m2 elk. Specifieke diensten zoals het meten van temperatuur en CO2-gehalte bij agro- en biomassaproducten, kunnen op maat worden aangeboden. De waterdiepte bij de opslag bedraagt 9,6 meter. De kade met een lengte van 400 meter is vooral geschikt voor handysize bulkschepen met een dwt van 28.000-30.000 mt.

Wij zorgen dat uw goederen onder de best mogelijke condities zijn opgeslagen. Op locatie kunnen wij weegfaciliteiten aanbieden. Meerdere opties zijn mogelijk zoals het indelen van de loods in kleinere vakken of ander maatwerk. Wij hanteren verschillende protocollen voor de opslag van agribulk, mineralen, kunstmest en biomassa en/of break bulk.

Vlothaven terminal:

Sinds januari 2023 heeft Maja aan de Vlothaven, de beschikking over 3 hectare terrein gelegen aan diepwater (11,50 mtr draft) met een kadelengte van 215 meter. De terminal is geschikt voor open opslag van vele soorten bulk- en breakbulk goederen.

Voor het laden en lossen is een ultra moderne mobiele havenkraan Liebherr LHM 550, volledig electrisch dus geen CO2 uitstoot, aanwezig. De capaciteit van deze kraan is in de bulk rond de 500 ton per uur (afhankelijk van het type bulk). Naast bovengenoemde kraan is er een hydraulische havenkraan en grote laadschop aanwezig.

De terminal heeft een zeer uitgebreide omgevingsvergunning waardoor de opslag van allerlei afval- en recyclestoffen uitstekend mogelijk is.

De terminal wordt voorzien van een speciale vloeistofdichte vloer en heeft de beschikking over een geavanceerd broeidetectie-,bewaking- en stofbeheersingsysteem. Door middel van speciale camera’s is er een 24 uurs 7 dagen per week bewaking. Stofbeheersing wordt met behulp van speciale nevelkanonnen gedaan.

Vlothaven

Schroot verlading aan de Vlothaven

Coenhaven