Projectlogistiek

Hijswerkzaamheden en bergen, maar ook verhuur

Geregeld wordt Maja door verzekeraars, maritieme opdrachtgevers of bouwondernemingen ingeschakeld voor speciale projecten, reddingsklussen of bergingswerkzaamheden. Ook hebben wij ervaring met het aanleggen van stortsteen, baggerwerkzaamheden en bijvoorbeeld het plaatsen van pompen voor een tankterminal.

Hijswerkzaamheden


Gezonken bak

In Het Rotterdamse Hartelkanaal heeft Maja een gezonken duwbak boven water gehaald met behulp van duikers. Met onze drijvende kraan Endeavour waren we snel ter plekke. In overleg met de brandweer en duikers is de lading van de gezonken duwbak overgeslagen naar een andere bak en de gezonken bak kon worden geborgen.

Tankkranen

Bij de tankterminal in de Noord-Hollandse Bosporushaven heeft Maja hijswerkzaamheden verricht voor het plaatsen van een aantal tankkranen.

Heipalen

Voor onze klant Voorbij Beton heeft Maja een partij heipalen van circa 25 meter lengte gelost, van de kade in lichters. De palen werden vanaf de locatie met diverse vrachtwagens aangereden en voorzichtig in het ruim van de lichter geplaatst.

Hijsen van hijspalen

Op uurbasis verhuurt Maja kranen voor specifieke projecten of hijswerkzaamheden. Heeft u een specifieke hijsklus die met een drijfkraan kan of moet gebeuren? Bel ons voor de mogelijkheden.

 

Buitenlandse activiteiten

 

Wij verhuren drijfkranen met bemanning voor het lossen van schepen of voor projecten in het buitenland. Maja heeft op dit moment verschillende drijfkranen in het buitenland operationeel. De projecten of lossingen hebben vaak een meerjarig karakter. Werkzaamheden kunnen voor de kust dan wel in een haven worden uitgevoerd, waarbij gekeken wordt naar de weersomstandigheden – stroming en golfhoogte moeten acceptabel zijn voor de lossing.

 

Maja voert momenteel voor een bauxietmijn beladingen uit van bauxiet vanuit duwbakken op zee naar bulkcarriers van 120.000-180.000 ton.


verhuur3
verhuur2
verhuur1
verhuur4
verhuur5