Projectlogistiek

Hijswerkzaamheden en bergen, maar ook verhuur

Geregeld wordt Maja door verzekeraars, maritieme opdrachtgevers of bouwondernemingen ingeschakeld voor speciale projecten, reddingsklussen of bergingswerkzaamheden. Ook hebben wij ervaring met het aanleggen van stortsteen, baggerwerkzaamheden en bijvoorbeeld het plaatsen van pompen voor een tankterminal.

Hijswerkzaamheden


Gezonken bak

In Het Rotterdamse Hartelkanaal heeft Maja een gezonken duwbak boven water gehaald met behulp van duikers. Met onze drijvende kraan Endeavour waren we snel ter plekke. In overleg met de brandweer en duikers is de lading van de gezonken duwbak overgeslagen naar een andere bak en de gezonken bak kon worden geborgen.

Tankkranen

Bij de tankterminal in de Noord-Hollandse Bosporushaven heeft Maja hijswerkzaamheden verricht voor het plaatsen van een aantal tankkranen.

Heipalen

Voor onze klant Voorbij Beton heeft Maja een partij heipalen van circa 25 meter lengte gelost, van de kade in lichters. De palen werden vanaf de locatie met diverse vrachtwagens aangereden en voorzichtig in het ruim van de lichter geplaatst.

Hijsen tankkraan
Hijsen van hijspalen
Hijsen tankkraan

Bergen


Schip M/V Robbengat maakte zware slagzij

Door het schuiven van een toplading met hout had het schip de M/V Robbengat slagzij gemaakt. Van Frachtcontor Junge kreeg Maja de opdracht om de toplading van het schip te lossen. Een niet alledaagse klus en gezien de slagzij ook geen gemakkelijke. Uiteraard is de klus geklaard, met een zeer tevreden klant als eindresultaat.

Bergen schip
projectlogistic
Bergen van gezonden boot